Spoznaj Kolumbiu

Len máloktorá krajina je v pestovaní kávy známejšia ako Kolumbia. A v rámci vnútorného rozloženia krajiny je práve Hulia najväčší producent výberovej kávy. Dôkazom je aj pravidelná účasť na medzinárodne uznávaných súťažiach ako Cup of Excellence.

Pri pátraní po výnimočnej káve Kolumbiu jednoducho nemôžete vynechať. Rokmi vybudovaná povesť kolumbíjskej kávy pramení predovšetkým z tvrdej práce miestnych farmárov a vynikajúcich prírodných podmienok danej oblasti. Prítomnosť pohoria Andy poskytuje regiónu topografické špecifiká vo forme vytvorenia mikroklímy, ktorá je priam ideálna na pestovanie kávovníka.

 

Tento hornatý región leží na juhozápade krajiny. Pôdy bohaté na živiny v kombinácii so správnym podnebím zaisťujú podmienky na pestovanie kávovníka, banánov, juky, cukrovej trstiny a mnoho iných plodín. Celá oblasť sa nachádza relatívne blízko k rovníku. Táto skutočnosť umožňuje zber kávy takmer po celý rok, čo má za následok nadmernú produkciu. 

Región Hulia je výnimočný nielen obrovským množstvom vypestovanej kávy (niektoré zdroje uvádzajú až 18% domácej produkcie) ale aj vysokou kvalitou. Predstavme si teda chuťový profil plodín tejto mimoriadnej krajiny so zameraním na danú oblasť. Na väčšine územia Kolumbie je využívané mokré spracovanie (washed). Tak je tomu aj v našom regióne. Chuťovo by nás nemali prekvapiť tóny citrusov a bobuľového ovocia, medová sladkosť, čokoládová chuť či vanilka. Pripravená káva je charakteristická silným a pevným telom. Môže sa tešiť prívlastku „tradičná,” teda sa vyznačuje vysokou chuťovou vyrovnanosťou. 

V prípade, že sa Vám príbeh kávy z tohto kolumbijského regiónu zapáčil a zatúžili ste spoznať jeho chuť, neváhajte navštíviť našu predajňu alebo e-shop, kde je možné si ju zakúpiť v jednodruhovej forme alebo zmesi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tieto internetové stránky používajú k poskytovaniu služieb, personalizácií reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Ďalšie informácie