Poznáte Vacuum Pot?

Vacuum pot je jedna z alternatívnych možností ako si pripraviť kávu. Úplne prvýkrát bola o ňom zmienka už v roku 1830. Od tej doby stále podliehal nejakým inováciam až do roku 1915 kedy dostal podobu akú poznáme dnes.

V strednej Európe nie je tento spôsob prípravy kávy až tak populárny, avšak v Amerike či Japonsku nesmie chýbať v žiadnej domácnosti. Ide o veľmi zaujímavý proces prípravy, pri ktorom sa budeš chvíľku cítiť ako v chemickom laboratóriu, nie je to však až tak zložité ako sa môže na prvý pohľad zdať.

AKÝ JE POSTUP ?

1. Spodnú banku pripevníme na držiak a naplníme ju vodou.
2. Do vrchnej banky vložíme filter. Zatiahneme retiazku na pružinke a háčik zachytíme zo spodku lievika.
3. Vrchnú banku s tesnením zasunieme do spodnej.
4. Kahanom ohrievame vodu, kým nevystúpi do hornej nádoby.
5. Následne do vrchnej banky nasypeme približne 25 g stredne alebo hrubo mletej kávy a zmes premiešame.
6. Asi 60 – 90 s necháme lúhovať.
7. Vypneme kahan a počkáme, kým sa káva prefiltruje do spodnej nádoby.
8. Vytiahneme vrchnú nádobu a odložíme do plastového stojana.
9. Uchopíme Vacuum pot za držiak a servírujeme.

Akú hrúbku mletia zvoliť?

Odporúčame zvoliť stredné až hrubé mletie, ideálne niečo podobné hrúbke kuchynskej soli.

Tip od nás: Vyskúšajte cez Vacuum pot pripraviť náš Honduras Ocotepeque a objavte chuť sladkých mandarínok, vanilky a štipky korenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tieto internetové stránky používajú k poskytovaniu služieb, personalizácií reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Ďalšie informácie